Varför har e-cigaretten en så dålig bild?

Det visar sig vara en historia om lobbying för en mycket stor del, vi hör från insiders. I kampen mot tobaksbruk finns det två läger, med propagandas djupa fickor, regeringen och hälso-och sjukvårdssystemet, å ena sidan, som de pengar som ska användas för att klargöra för oss hur ohälsosam rökning är, och å andra sidan inom tobaksindustrin, som ligger i bästa intresse för vinsten på 35 miljarder euro per år, kan den fortfarande upprätthållas.

Men dessa tobaksföretag har missat båten när det gäller e-cigaretter, de är till och med benägna att stödja sin stora fiende, Anti-tobakslobbyn, i kampen mot e-cigaretter som du kan Läs här, Klicka här, Se här, Vape. Eftersom de med rätta ser dem som en konkurrent och en jävla bra, eftersom redan 68% av dem som försöker sluta röka tobak som en e-cigarett aldrig köpa en förpackning med “vanliga” cigaretter igen. Och eftersom e-cigaretter blir tekniskt bättre, bland annat, ökar det antalet för närvarande spektakulärt.
Intresse

Under tiden finns det också en tredje part som inte har något intresse av framgången med elektroniska cigaretter: den farmaceutiska. Det finns inga siffror på hur mycket vinst det gör genom att sälja piller, plåster och andra sätt att sluta röka, men det är åtminstone en multipel av de 3,5 miljarder som e-cigarettindustrin och fyllmedel kommer att göra i år.

Den senare indikerar hur liten inverkan tillverkarna av e-cigaretter för närvarande kan göra sitt fall.
15 gånger mer skadligt?

Bortsett från detta finns mediernas roll. Till exempel i media i år gjordes ett stort spel om två studier som skulle visa att rökning e-cigaretter skulle vara “till och med 15 gånger mer skadlig” (en titel på nästan alla flamländska tidningssidor och det offentliga programföretaget).

En var en som skulle visa att antalet unga rökare av e-cigaretter hade tredubblats. En” dramatisk ökning”, säger Adam Leventhal, professor i Förebyggande Medicin och psykologi vid University of Southern California. Endast: studien visade sig vara mycket dålig. Det ägde rum i en skola i Los Angeles. Hon övervägde inte om tonåringarna bytte från vanliga cigaretter. Och frågan Var , ” har du någonsin provat en e-cigarett vilket läs mera om här?”
Diacetyl

En annan studie, om smakerna i dessa e-cigaretter, misstolkades helt enkelt av media. 75 % av e-cigaretterna innehöll diacetyl, en konstgjord smakförstärkare. Det kan orsaka något som kallas popcorn lungor, en lungsjukdom uppkallad efter arbetarna på Popcorn fabriken som var tvungen att ta itu med det. Endast medan det ämnet finns i e-cigaretter finns det 100 gånger mer diacetyl i vanliga cigaretter, och även den mängden räcker inte för att fånga den sjukdom som fabriksarbetarna hade, en Harvard-studie hittades.

Det finns ett antal proffs i USA som studerar hur det är rätt, varför en stor del av medierna så lätt transporteras bort i propagandan mot e-cigaretten. De har redan nått några anmärkningsvärda slutsatser. De gäller för Amerika först,men fortfarande. För det första är e-cigarettsektorn inte en traditionell mediekund. Det finns ingen reklam. “Media började bara rapportera resolut och konsekvent om farorna med tobak från det ögonblick det förbjöds från reklamcigaretter”, säger Det. Innan det var allt på villkorligt sätt.

För det andra driver de flesta medier på grund av påtryckningar en politik för att inte ta positioner som kan störa läsare eller tittare. “De följer bara” vi hör om det från dessa forskare. “Och om siffrorna säger att ännu mindre än 20% av läsarna tycker att e-cigaretter är dåliga, kommer de att ta den uppfattningen. Särskilt om saker som nu har en stigma som att röka.”
Hallucinogen

Våra politiker gör samma sak för tillfället. Liksom HGR i sin åsikt anser hälsovårdsminister de Block också att den elektroniska cigaretten med nikotin kan “spela en roll” i Tobakskontrollpolitiken. HGR rekommenderar emellertid nu bland annat “att sälja e-cigaretter endast i specialiserade försäljningsställen, där nödvändig information tillhandahålls och, ännu bättre, där utbildad personal åtföljer kunden”. Detta är en hallucination: vanliga cigaretter kan lämnas i kassan i ett varuhus och tas från automater,men något som vetenskapligt anses 95% säkrare är inte.