När någon pratar om ett mattrengöringsföretag är det första som kommer till de flesta människors sinnen att vara “Stanley Steamer”. Det här är inte de enda mattan rengöringsmedel där ute och i nuvarande tider är de saker som städas inte bara mattor. Dessa företag erbjuder nu ett brett utbud av tjänster som inkluderar kakel och groutrengöring, läderrengöring, restaurering av vattenskador, luftrörsrengöring, hårda trägolvstjänster, till exempel raffinering och golvförsäljning och installation.

Mattrengöringsföretag erbjuder också tjänster till både bostads- och kommersiella kunder. Mängden tjänster som erbjuds privatkunderna är dock mer än erbjuds till de kommersiella kunderna. Andra Mattrengöringsföretag inkluderar ChemDry som är en uppdelning av Hem Depot och som sådan kan hittas där. Det finns också Sears Mattrengöring, COIT, bland andra. Du kan hitta mattrengöringsföretag i din jurisdiktion genom att söka på nätet eller på de gula sidorna.

Det finns en mängd olika metoder som mattrengöringsföretag använder vid rengöring av mattor. Den vanligaste och mest accepterade metoden idag är ångrengöring. Detta kan göras med eller utan användning av tvättmedel och beror på typen och graden av fläcken som ska avlägsnas. Detta är också sant när man försöker eliminera lukt som kan orsakas av att ha husdjur. Vid ångrengöring kan vattnet värmas upp till 200 grader! Om ett rengöringsmedel används, appliceras det och får sitta i mattan en tid och sedan används en troll för att dra ut rester och vätska med hjälp av en tryckpump.

Om bara vatten används har det en hög alkalitet som är bra för att bli av med fett utan att använda tvättmedel. Det här är metoden att välja om du försöker leva “grön”. Du behöver inte oroa dig för alkaliska nivåer i mattan eftersom dessa försvinner inom två timmar efter rengöring. Det betyder att din matta och ditt hus inte behöver överges för att vänta på mattan att torka och minska i alkalinitet. Städföretag använder en maskin som drar eller extraherar vattnet från mattan vilket ger dig en djup renhet om det mesta eller allt vattnet kommer ut. Om mattan är kvar mättad kommer fläckarna däremot att stiga till ytan.

Det finns många mattrengöringsföretag att välja mellan om du väljer att rengöra din matta. Du borde veta att de inte bara erbjuder mattrengöringstjänster, men andra som kakel och groutrengöring så att du kan gå till dem för alla dina rengöringsbehov. Ångrengöring är den bästa och mest populära rengöringsmetoden och garanterar att du kan använda ditt hus efter att det har rengjorts utan att behöva vänta långa perioder för att den rengjorda ytan ska torka. Mattrengöringsföretag är idag mycket innovativa och varje företag kommer att använda olika tekniker.

Gäst Inlagt av Målare stockholm

Hur Carpet Cleaning Companies Steam Clean